Før bruk:
Legg nøytral olje i pannen, en mindre mengde kan brukes når pannen er ordentlig satt inn etter noen ganges bruk. Varm alltid opp pannen forsiktig, ellers kan pannen "slå seg" og bli ujevn i bunnen.
Brenn inn din blacksteel/ karbonpanne slik før første gangs bruk:
Pannen må være ren og tørr.
Hell på et tynt lag med nøytral olje i stekepannen, varm opp trinnvis til det begynner å ryke.
Gjør dette gjerne flere ganger til pannen blir mørk mot sort.
La pannen avkjøles og tørk av gjenværende olje. Da er den klar til bruk
Blacksteel/karbonstål reagerer hurtig og jevnt på varme, noe som gjør denne pannen meget god til matlaging ved riktig vedlikehold.
Tørk alltid stekepannen etter bruk for å forhindre rust.
Passer til alle koketopper. Vaskes fortrinnsvis for hånd, med milde vaskemidler. Stålull, scotch brite, ammoniakk, eddik og andre syrer, bakepulver eller ovnsrens bør ikke brukes til rengjøring av pannen, dette kan gi misfarging og forkortet levetid.